Nieuw: Leica V-Lux 5

De nieuwe Leica V-Lux 5 één van de meest veelzijdige camera's in het Leica assortiment. Een bijzonder krachtig 25-400mm zoomobjectief en een nieuw ontwikkelde grotere 20 Megapixel sensor zorgen voor uitstekende beeldprestaties. De heldere en duidelijke OLED elektronische zoeker en een volledig kantelbaar touch screen aan de achterkant, zorgen ervoor dat een beeldcompositie eenvoudig en efficient gemaakt kan worden.

Universele camera met enerverende mogelijkheden.
Dankzij de snelle autofocus en een hoge continue opnamesnelheid legt de camera elk detail op betrouwbare wijze vast, terwijl innovatieve modi zoals ‘Focus Stacking’ en ‘Post-Focusing’  het brede scala aan functies van de Leica V-Lux 5 verder verrijken. De toevoeging van moderne en baanbrekende communicatie functies, in combinatie met de Leica FOTOS App, maakt de Leica V-Lux 5 tot een universele camera voor alle fotografische behoeften. In combinatie met de 20-megapixel 1-inch sensor van de camera levert het Leica DC Vario-Elmarit 9,1-146 mm f/2.8-4 ASPH. objectief van de V-Lux 5 uitstekende beeldprestaties over het gehele zoombereik, of het nu gaat om opnames met macro-, groothoek-, standaard- of tele-instellingen.

OLED zoeker en kantelbaar touchscreen voor optimaal beeld. 


Dankzij de maximale diafragma's van f/2.8 en f/4, respectievelijk voor ultra groothoek- en tele-instellingen, de maximale gevoeligheid van ISO 12800 en een geïntegreerde optische beeldstabilisator, is deze camera ideaal uitgerust voor het maken van de beste, trillingsvrije foto's en video's bij weinig omgevingslicht, zelfs zonder gebruik van een statief. De Leica V-Lux 5 biedt optimale hulpmiddelen voor het samenstellen en beoordelen van onderwerpen. Met een resolutie van 2,36 megapixels en OLED-technologie biedt de nieuw ontwikkelde elektronische zoeker van de Leica V-Lux 5 een hogere contrastverhouding en verbeterde kleurdiepte, terwijl de camera tegelijkertijd minder stroom verbruikt. Naast de electronische zoeker de achterkant van de camera voorzien van een 3 inch kantelbaar touch screen. 

4K video en 4K Burst Mode voor maximale creativiteit.
De Leica V-Lux 5 heeft slechts 0,1 seconde nodig om op een onderwerp scherp te stellen. Zelfs bij het fotograferen van snelle en dynamische situaties zorgt een ‘burst frequentie’ van maximaal 12 beelden per seconde ervoor, dat de gebruiker altijd voldoende opnamen heeft om achteraf de beste te kunnen kiezen. De Leica V-Lux 5 biedt ook een reeks handige functies zoals gezichtsherkenning of 4K Burst Mode. Dankzij deze laatste instelling kun je de perfecte foto uit een 4K-video, 30 beelden/foto’s per seconde, halen en deze apart opslaan. De mogelijkheid om levensechte video vast te leggen in 4K (3840 x 2160 pixels) met een beeldsnelheid van 24, 25 of 30 beelden per seconde of in Full-HD (1920 x 1080 pixels) met 60 beelden per seconde, biedt enorme mogelijkheden voor het realiseren van creatieve ideeën zowel bij het maken als in de nabewerking.

Leica FOTOS App.
De Leica V-Lux 5 is het eerste model uit de Leica V-Lux lijn, dat gebruikt kan worden in combinatie met de gratis Leica FOTOS App. Na het tot stand brengen van een Bluetooth-verbinding tussen de camera en een iOS- of Android-smartphone, kan de FOTOS App bijvoorbeeld worden gebruikt om instellingen te wijzigen en de camera op afstand te bedienen wat vooral handig is wanneer deze niet binnen handbereik is. Foto's en video's kunnen snel en eenvoudig worden overgezet voor nabewerking of om op elk moment te delen via social media. De Leica FOTOS App kan ook actief GPS-positiegegevens van een smartphone naar de camera exporteren. En mocht de gebruiker tijdens het reizen zonder stroom komen te zitten, dan vormt dat geen problem. De nieuwe Leica V-Lux 5 kan namelijk via USB vanaf allerlei andere apparaten, zoals bijvoorbeeld een powerbank, worden opgeladen.