Leica Q-P

Leica presenteert een nieuw model van zijn zeer populaire compactcamera met een Full-Frame sensor en lichtgevoelig prime objectief: de Leica Q-P. Zonder het rode Leica logo, maar in plaats daarvan met een ingetogen, klassiek Leica script gegraveerd op de bovenplaat, onderscheidt de Leica Q-P zich door zijn discrete design van de bestaande Leica Q modellen in zilver en zwart. De matzwarte lakafwerking van de camerabehuizing is bijzonder krasbestendig en onderstreept het verfijnde en elegante uiterlijk. Een nieuw kenmerk van de Leica Q-P is een ontspanknop die ook terug te vinden is op de camera's van de Leica M en CL. De Leica Q-P camera wordt compleet geleverd met een draagriem in het fijnste bruine leer en een extra accu.

De technische specificaties van de Leica Q-P zijn identiek aan die van de seriematige productiemodellen van de Leica Q camera. Het opvallende kenmerk van alle modellen is een bijzonder lichtgevoelig Leica Summilux 1:1,7/28 mm ASPH. objectief die de camera perfect geschikt maakt voor fotografie bij bestaand licht en voor straatfotografie, architectuur en landschappen. Voor een betrouwbare controle van de beeldcompositie beschikt de Leica Q-P over een geïntegreerde zoeker met een resolutie van 3,68 MP. Zelfs de kleinste details van elke belichting worden zonder waarneembare vertraging weergegeven zodra de camera voor het oog van de gebruiker wordt gebracht.

Om ervoor te zorgen dat het beslissende moment nooit wordt gemist, beschikt de Leica Q-P Full-Frame camera over de snelste autofocus in zijn klasse en biedt precisie scherpstellen in bijna real-time. Tegelijkertijd verwerkt de Maestro II beeldprocessor van Leica de gegevens van de sensor op een enorme snelheid en maakt continue opnamen mogelijk met maximaal tien beelden per seconde bij volledige resolutie. Om een betrouwbare controle van de beeldcompositie met deze snelheid mogelijk te maken, beschikt de Leica Q-P over een geïntegreerde zoeker met een resolutie van maar liefst 3.68 MP. Zelfs de kleinste details van elke beeld worden zonder merkbare vertraging weergegeven als de camera naar het oog van de gebruiker wordt gebracht.

Alle functies van de Leica Q-P zijn overzichtelijk en logisch geplaatst om een perfecte ergonomie te garanderen. Zijn duidelijke en logische menu indeling zorgt voor een snelle toegang tot alle essentiële functies en stelt gebruikers in staat om persoonlijke instellingen te programmeren. De Leica Q-P maakt ook video-opnamen in Full HD kwaliteit. Afhankelijk van de scene en het onderwerp, kunnen gebruikers kiezen tussen 30 of 60 beelden per seconde voor video-opnamen in MP4-formaat.

De Leica Q-P beschikt over een geïntegreerde Wi-Fi module voor draadloze overdracht van foto's en video naar andere apparaten en het volledig op afstand bedienen van de camera via WLAN of direct Wi-Fi met behulp van een smartphone of een tablet. De Leica FOTOS APP, voor iOS en Android apparaten, kan voor deze functies gratis worden gedownload van bijvoorbeeld de Leica website, de Apple App Store of Google Play Store. De Leica FOTOS APP. maakt het ook mogelijk de instelling van parameters zoals bijvoorbeeld diafragma en sluitertijd aan te passen. De Leica Q-P ondersteunt ook NFC, Near Field Communication, voor een snelle en eenvoudige verbinding met een smartphone.

Prijs en beschikbaarheid.

De Leica Q-P komt in de 2e week van november beschikbaar bij de Leica Store Store Lisse.

De consumenten adviesverkoopprijs inclusief B.T.W. zal € 4.670,00 bedragen.