Leica D-Lux 7 Silver

Het bekende uitgebreide pallet aan functies en mogelijkheden van de Leica D-Lux lijn, met automatische belichtingsmodus, handmatige instelopties en een reeks videofuncties, wordt perfect aangevuld met een geïntegreerde, 2,8-megapixel hoge resolutie elektronische zoeker, een WiFi-module en Bluetooth-connectiviteit.

Aan de achterzijde van de Leica D-Lux 7 maakt een 1,24-megapixel 3" LCD-touchscreen de beoordeling van foto's een stuk eenvoudiger en nu ook bediening van de camera met je vinger mogelijk. Zo kan bijvoorbeeld naast de aansturing via het menu ook het scherpstelpunt worden ingesteld met slechts eén eenvoudige tik op het scherm en kunnen foto’s genomen worden zonder dat de gebruiker één van de andere bedieningselementen hoeft aan te raken.

Het Leica DC Vario-Summilux 10,9-34 mm f/1,7-2,8 ASPH. zoomobjectief van de Leica D-Lux 7 is perfect afgestemd op de nieuwe sensor van de camera. De grote f/1.7  diafragma opening en het zoombereik maken de camera bijzonder veelzijdig in elke situatie van portret, landschap tot architectuur, macro close-ups en straatfotografie. Met zijn 17-megapixelresolutie en een maximale ISO-gevoeligheid van 25.600 is de 4/3 sensor van de Leica D-Lux 7 ook ideaal voor het vastleggen van prachtige momenten in situaties met weinig omgevingslicht. Met als resultaat: foto's van de hoogste kwaliteit met natuurlijke kleuren en een fijne weergave van details.

Verbeteringen aan de hardware van de camera omvatten ook diverse toevoegingen aan het scala van reeds bestaande functies. Zo kan bijvoorbeeld het scherpstelpunt van een opname achteraf nog worden gewijzigd en kunnen meerdere opnamen met verschillende scherpstelpunten op elkaar worden ‘gelegd’ en samengevoegd tot één opname met behulp van de zogenaamde ‘Focus Stacking’ functie. Hiermee kan bijvoorbeeld een grotere scherptediepte bij macro opnamen gecreëerd worden. De opties van de camera zijn verder uitgebreid met video-opnamen in 4K-resolutie, met een beeldsnelheid van maximaal 30 beelden per seconde en 100 Mbit, en in MP4- en AVCHD-formaat.

De Leica D-Lux 7 is de eerste camera van de D-Lux lijn die naadloos werkt met de gratis Leica FOTOS APP. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om de camera vanaf een smartphone op afstand te bedienen en snel en eenvoudig draadloos foto's over te zetten van de Leica D-Lux 7 naar iOS of Android apparaten voor bijvoorbeeld het beoordelen.

Fotografen kunnen dan gebruik maken van talrijke opties om hun foto's direct te delen via sociale media of aanpassen met een beeldbewerking of nabewerking app. naar keuze.

Als perfecte aanvulling op het klassieke uiterlijk van de Leica D-Lux 7, kunnen de gebruikers kiezen uit een collectie van even stijlvolle en praktische lederen accessoires zoals prachtige cases, hoogwaardige draagriemen in diverse kleuren en een praktische handgreep.

Prijs en beschikbarheid.

De Leica D-Lux 7 is vanaf eind november 2018 verkrijgbaar bij de Leica Store Lisse, de adviesverkoopprijs incl. BTW bedraagt € 1.170,-.