Leica M10-P "Ediotion Safari".

Twee speciale edities in olijfgroen: de Leica M10-P ‘Edition Safari’ en de Leica Summicron-M 50 f/2 'Edition Safari'.

Leica Camera AG schrijft nu het volgende hoofdstuk in het succesverhaal van speciale edities die afgewerkt zijn in het olijfgroen emaille met het nieuwste model in deze serie.

Deze ongebruikelijke speciale afwerking kent een lange traditie bij Leica. De eerste Leica camera's met deze hoogwaardige afwerking in olijfgroen zijn oorspronkelijk ontworpen en gebouwd voor gebruik in het veld. Hun reputatie als robuust en betrouwbaar gereedschap onder extreme omstandigheden verspreidde zich snel over de hele wereld. Wat in 1960 begon met de Leica M1 'Olive' voor de Duitse strijdkrachten, werd een succesverhaal.

Leica M10-P 'Edition Safari'

Met de Leica M10-P 'Edition Safari'begint een nieuw hoofdstuk in het verhaal van de olijfgroene camera's. Deze populaire speciale edities hebben sinds de jaren zestig bewonderende blikken gegeven en hebben de reputatie zowel robuust als zeer gewild te zijn. De Leica M10-P 'Edition Safari' heeft dezelfde prestaties en technische mogelijkheden als de Leica M10-P camera, inclusief de stille mechanische sluiter.

De speciaal verpakte camerabehuizing wordt aangevuld met een draagriem en een mapje voor SD-geheugenkaarten en creditcards, beide gemaakt van echt volnerf rundleer. Deze premium accessoires in Brandy-kleurig leder vormen een aanvulling op en accentueren de esthetiek van de speciale editie. De Leica M10-P 'Edition Safari' is beperkt tot 1.500 camera's wereldwijd.

Alle andere kenmerken, functies, materialen en de afwerking van de Leica M10-P 'Editon Safari' voldoen aan dezelfde hoge eisen als die van de 'standaard' Leica M10-P.

Leica Summicron-M 50 f/2 ‘Edition Safari’

Voor de allereerste keer in de geschiedenis van Leica wordt een Leica M-objectief aangeboden in de legendarische olijfgroene lakafwerking. De Leica Summicron-M 50 f/2, een van Leica's meest typische 50mm objectieven, zal worden geproduceerd in een geplande hoeveelheid van slechts 500 objectieven. De Leica Summicron-M 50 f/2, een van Leica's meest typerende 50mm objectieven, zal de iconische olijfgroen kleur dragen voor een perfecte match met de Leica M10-P 'Edition Safari' en al zijn militair geïnspireerde voorouders en op die manier de Leica Summicron-M 50 f/2 'Edition Safari' worden. De gravures voor de afstandsschaal en de brandpuntsafstand zijn gemarkeerd met rode verf en staan in diep contrast met de helderwitte gravures op de lens, die allemaal zorgvuldig met de hand worden aangebracht.