Leica Q2

Leica Store Lisse presenteert hierbij de Leica Q2: de nieuwe generatie camera binnen de Leica Q cameralijn. Met een nieuw ontwikkelde Full-Frame sensor, een lichtgevoelig Leica Summilux 28 mm f/1.7 ASPH. prime objectief, snelle autofocus en innovatieve OLED EVF zoekertechnologie, draagt de Leica Q2 de prestatiekenmerken en tijdloos elegant design van zijn voorganger over naar de volgende generatie en biedt tevens een reeks nieuwe functies en mogelijkheden. De Leica Q2 is de enige camera in zijn klasse met beschermende afdichting tegen stof en vocht en is ideaal uitgerust voor opnamen onder alle weersomstandigheden. 

Leica Q2 bijzonderheden
De Leica Q2 beschikt over een 47,3 megapixel Full-Frame sensor die zowel zeer gedetailleerde foto's als 4K-video's met ISO-gevoeligheid tot 50.000 kan vastleggen en samen met het Leica Summilux 28mm f/1,7 ASPH. objectief zorgt voor uitzonderlijke beeldprestaties. Het lichtgevoelige diafragma van f/1.7 garandeert een optimale beeldkwaliteit, zelfs in de moeilijkste belichtingssituaties. Dankzij de uitbreiding van de geïntegreerde digitale zoomfunctie tot 75mm, genieten gebruikers van nog meer flexibiliteit bij het uitkaderen van hun foto's. Dit alles maakt de Leica Q2 de perfecte partner voor straat-, architectuur-, landschaps- en portretfotografie.

Ultra hoge resolutie OLED-zoeker 

De Leica Q2 beschikt ook over een nieuw ontwikkelde, hoge resolutie OLED-zoeker met een resolutie van 3,68 megapixels. De hoge resolutie biedt te allen tijde volledige controle over het onderwerp en leidt ook tot een aanzienlijk verbeterde kleurdiepte en een hoger contrast. In tegenstelling tot de LCD-technologie, waarbij alleen hele sectoren van het beeld kunnen worden verduisterd, wordt de helderheid van elke afzonderlijke pixel in de zoeker van de Leica Q2 aangepast. Ondanks de hoge resolutie blijft het stroomverbruik laag. De zoeker wordt geactiveerd zodra de camera naar het oog wordt gebracht en toont het onderwerp te allen tijde betrouwbaar en zonder merkbare vertraging.

Nieuwe Leica Q2 accessoires 

Voor de Leica Q2 is ook een uitgebreid assortiment optionele accessoires verkrijgbaar. Deze omvatten bijvoorbeeld protectors en draagriemen in premium-kwaliteit leer in de kleuren zwart en bruin, de ideale mogelijkheid om een modieuze touch toe te voegen wordt geboden met deze versies in rood. De nieuwe en elegante 'Ettas' lijn van zachte, gecoate canvas beschermhoes voor diverse Leica camera's zal ook op dezelfde datum als de Leica Q2 worden gelanceerd. De tassen zijn in eerste instantie verkrijgbaar in de kleuren middernacht blauw, steengrijs en rood, maar worden later gevolgd door een reeks andere versies. Alle accessoires zijn perfect afgestemd op de camera en zijn functioneel ontworpen voor een eenvoudige bediening en vervaardigd uit de beste materialen om optimale betrouwbaarheid en levensduur te garanderen.

Leica FOTOS APP 

De Leica Q2 beschikt over een geïntegreerde Wi-Fi module voor draadloze overdracht van foto's en video naar andere apparaten en het volledig op afstand bedienen van de camera via WLAN of direct Wi- Fi met behulp van een smartphone of een tablet. De Leica FOTOS APP, voor iOS en Android apparaten, kan voor deze functies gratis worden gedownload van bijvoorbeeld de Leica website, Apple App Store of Google Play Store. De Leica FOTOS APP. maakt het ook mogelijk de instelling van parameters zoals bijvoorbeeld diafragma en sluitertijd aan te passen. Om de volledige functionaliteit van Leica FOTOS te waarborgen, zal de App de Q2 pas vanaf 3 april ondersteunen. Deze informatie wordt ook weergegeven in de App. Nieuwe functionaliteiten zijn onder andere:

  • 'Easily Pair': verbind Leica FOTOS met de Leica Q2 zonder menu's, via Bluetooth
  • 'Remote Wake up': maak verbinding met de Leica Q2, zelfs wanneer deze buiten bereik is
  • 'Auto Clock Set': de datum en tijd van de Leica Q2 is altijd gesynchroniseerd met uw smartphone

De Leica Q2 is beschikbaar bij de Leica Store Lisse.

De consumenten adviesverkoopprijs zal € 4.870,00 inclusief B.T.W. bedragen.